WELKOM

Welkom

Hartelijk welkom op de site van de Kring van Albin Motorbootvaarders. De Kring heeft als streven om zoveel mogelijk informatie over de diverse Albin motorboten te verzamelen en te publiceren als ook om de diverse Albin motorboot eigenaren met elkaar in contact te brengen. 

 

De site geeft u alle informatie over de Zweedse Albin motorboten, met name de types 21, 25 en 30, maar ook de 23, de 26, 27 en de 82MS.

Prachtige boten, waarvan we inmiddels mogen stellen dat de eretitel  klassiekers of, zoals dat in de autowereld  " youngtimers" heet van toepassing is.

Gebouwd in de jaren ' 60 en ' 70 van de vorige eeuw, en nog steeds razend populair.

Schepen van een bovengemiddelde kwaliteit, zeewaardig en niet voor een kleintje vervaard. Over de hele wereld varen Albin's!


Als u de vele pagina’s op deze site bekijkt, zult u zien welk een enorme informatie er beschikbaar is en welk een liefde voor de boten blijkt uit de vele reacties, wereldwijd, van Albin eigenaren. Neemt u vooral de tijd, want deze site is niet in een paar ogenblikken bekeken!!

 

We mogen ons verheugen in een groeiende groep van enthousiaste Albin eigenaren, met als hoogtepunt de inmiddels al een aantal malen gehouden Albin weekends (zie elders op de site).

 

Toekomst !!

Het gaat altijd zo: nieuwe mensen hebben nieuwe ideeën, en nadat wij jaren geleden de Albin 25 site konden overnemen is de Kring van Albin Motorbootvaarders ontstaan, inmiddels een actieve en bloeiende “club” van Albin liefhebbers, welke nog steeds groeiende is.

John heeft, na een periode van 13 jaar waarin hij met veel plezier de site heeft opgezet en onderhouden deze inmiddels overgedragen aan

Roland Maes..


We hebben inmiddels een archief weten aan te leggen, waarbij we vooral in Zweden veel informatie vonden. Ideeën om een informatiebulletin te gaan uitgeven zijn werkelijkheid geworden (zie Nieuwsbrief), dienstverlening en inkoopvoordeel voor Albin eigenaren te bieden draaien inmiddels volop (zie Specials en Voordeel), een vraagbaak is gelanceerd, en een winterbijeenkomst waarbij informatie omtrent de boten centraal zal staan wordt gepland; om meer naar buiten te treden zodat we een groter publiek kunnen bereiken hebben we inmiddels diverse malen contact met de pers gehad en er is een collegiale verhouding  met de zeilbotentak van de Albin eigenaren, enz. Uw suggesties zijn ook meer dan welkom!


U kunt de link "contact" gebruiken om sneller en makkelijker informatie door te geven. 


Kortom: hoewel de werf niet meer bestaat, is er ruimschoots leven en beweging rondom de Albin!


Veel plezier toegewenst bij uw bezoek aan deze prachtige website.


Maarten Wijninga / Laurens de Wit / Roland MaesCopyright 2016