Albin weekend 2012

ALBIN weekend 2012

De 6e Albin Dag wederom een succes.

Op 2 juni 2012 is de 6e Albin Dag gehouden, ditmaal in Hank in de Biesbosch. We waren te gast in jachthaven Vissershang.

De aanbrengroute werd van diverse kanten gevolgd door de deelnemers, maar allen hadden ze een ding gemeen……het weer zat niet mee.


Rond half vijf was er de opening van deze Albin Dag, een borrel waarbij we ook weernieuwe deelnemers konden verwelkomen.

De zaterdag echter, de dag waarop de activiteiten plaatsvonden, was zonovergoten en kon alles met mooi weer en typische Hollandse lucht uitgevoerd worden.


’s Morgens met een treintje via een uitgebreide route door het prachtige landschap nabij Hank en Dussen naar de klompenmaker, waar we werden ontvangen met koffie en cake.


Aansluitend kregen we een uitleg over het produceren van klompen……de eigenaar van deze klompenmakerij deed dit zo leuk, dat we ons afvroegen of hij nou eigenlijk leeft van de klompenfabricage of van de toeristen die hem bezoeken…en dat laatste lijkt het meest waarschijnlijke! Zijn presentatie was helemaal top!


Na de lunch scheepte het gezelschap in op een ‘fluisterboot’ en kon de rondvaart door de Biesbosch beginnen. Met het prachtige weer leek ook dit onderdeel van de activiteiten niet kapot te kunnen, maar hoewel de sfeer aan boord opperbest was viel de rondvaart wel wat tegen…..betrekkelijk kort en we zagen niet veel van de Biesbosch.

Maar dat heeft verder de stemming niet beïnvloedt want na terugkomst wist iedereen de borrel te vinden en werd het heel gezellig, eerst op de boten en aansluitend op het terras van restaurant Vissershang, waar om half zeven het buffet klaarstond. Uitstekende maaltijd, veel keuze en goede kwaliteit, dus niets op aan te merken, integendeel. Gezelligheid alom, heerlijk gegeten buiten op het terras.

De zondag begon met regen regen regen, en de temperatuur was ook niet wat je verwacht in juni…8 graden C. Desondanks was iedereen klokslag ½10 aanwezig voor de koffie met Biesbosch-flap en werd er aansluitend weer afscheid genomen.


Het is telkens weer voor de drie organisatoren een genot om te zien dat door hun toedoen er een groep mensen samenkomt, nu al jaren, die een gezamenlijke passie hebben: hun Albin. Maar, misschien nog leuker, is het dat deze groep vriendschappen oplevert en dat er ook buiten de Albin Dag levendige contacten worden onderhouden onder elkaar.

 

In 2013 gaan we weer centraal in Nederland de Albin Dag organiseren. We zullen iedereen bijtijds laten weten op welke locatie de bijeenkomst zal plaatsvinden; wat al vaststaat is dat de Albin Dag 2013 in het eerste weekend van juni wordt gehouden.

 

 

Maarten John Arthur
Copyright 2016