Albin weekend 2011

ALBIN weekend 2011

Albin Dag 2011, het eerste lustrum, de vijfde maal......en een groot succes!!!!!Op verzoek van velen hebben we ook dit jaar nog een keer de Koenen in Amsterdam, aan de nieuwe Meer, als locatie gekozen. Het is inmiddels bekend terrein, de accommodatie is prima en het eten goed. Over de drank maar niet te spreken, want voor de prijsjes die hier geteld worden komen we nergens anders ooit nog aan bod…..


Al op de donderdag voor het weekend liepen de eerste boten binnen, ’s avonds waren al zes deelnemers aanwezig. De waarnemend havenmeester stond er een beetje bij te kijken, want hij had niet gerekend op zoveel gasten, temeer omdat er een grote groep andere watersporters uit Alphen aan de Rijn te gast waren. De haven lag dus bomvol, maar alles past, en de gezelligheid begon toen dus al. Vrijdag stroomde de rest van het gezelschap binnen en tegen eind van de middag was de Albin vloot compleet. Bekende gezichten, maar ook een aantal nieuwe gezichten, erg leuk. En een Albin 82 er bij, dat was natuurlijk weer heel wat stof tot spreken en ook kijken.De Albin die het langst gevaren heeft was de Lycka van Gatse en Riny Boschma uit Lemmer. Wat een teleurstelling voor Riny……meerdere mensen noemden hun boot nog steeds “de boot van Arthur”. Maar, door de vrolijke benadering van Riny en Gatse is die betiteling nu wel verdwenen. Arthur prijsde zich overigens gelukkig om nog even aan boord te zijn en een stukje te varen.


Vrijdag avond het bekende palaver, waar Arthur probeerde het kort te houden…..ahum!! Het bleek echter dat zijn toelichting op de volgende dag, samen met Maarten wel vruchten afwierp want……


Op zaterdag stipt om 09.00 uur lagen alle boten op de plas, klaar om te vertrekken. Na een groepsfoto gemaakt door Inge vertrokken we, in colonne, richting het gemaal in Cruqius. Een vlekkeloze tocht, geen enkel probleem, bruggen gingen zonder pardon open (met dank aan het voorbereidende werk van Maarten) en dus waren we keurig op tijd in Haarlem.


 

Ook in het gemaal ging alles prima, een leuke film werd vertoont, en de rondleidingen verliepen goed, zij het, dat de ene wel wat langer duurde dan de andere; een deel van het gezelschap mocht al een kwartier eerder genieten van de zon, die volop scheen, terwijl de andere groep nog tot in detail de eigenschappen en mogelijkheden van het gemaal te horen kreeg.


Exact half twee vertrok de vloot weer, terug naar De Koenen, waar we rond vijf uur weer aanlegden. Gezelligheid troef, was toen verder het sleutelwoord! En een buffet, verzorgd door een aantal vrijwilligsters van De Koenen, gebaseerd op Zweedse eetideeën , welk klonk als een klok. Waren er toch nog op-of aanmerkingen, (wie de schoen past trekt hem aan) waren die volledig ongegrond want de tafels werden aldoor aangevuld met als eindresultaat dat er behoorlijk veel overbleef, terwijl iedereen zich zeer tegoed had gedaan. Prijs-kwaliteit eigenlijk buiten verhouding, voor een relatief luttel bedrag zoveel lekkers op tafel!!


Juist voor het diner vroegen Ruud & Miriam even de aandacht.


Met een chinees gezegde bedankte ze Arthur,Maarten en John voor hun inzet en organisatie voor de Kring van Albin motorboot vaarders.  Uiteraard werd dit in dank afgenomen


 


De kleine uurtjes, toen de bar al gesloten was?? Op meerdere Albins brandde het licht nog lang!!


Zondag ochtend een gezamenlijk ontbijt, de uitsmijter, letterlijk en figuurlijk!! Hier met dank aan Maarten, die zich als een heuse ober liet gelden!


Al met al, een zeer geslaagde vijfde Albin Dag! Alleen maar lof aan alle deelnemers en de organisatie en gastvrijheid van De Koenen.


Voor 2012 is besloten de koers naar de Biesbosch te leggen, om daar eens te kijken.Copyright 2016