Albin weekend 2008

ALBIN weekend 2008

De tweede Nederlandse Albin 25 dag is een groot succes geworden!!


Op vrijdag 6 juni liepen in de loop van de middag alle deelnemers binnen in de jachthaven van WSV De Koenen in Amsterdam. Met in totaal 17 boten aan


de steiger was het een prachtig gezicht, dezelfde boten, en toch allemaal net een beetje anders. Van de mooist gerenoveerde boot tot de meest originele boot. Met splinternieuwe motoren tot originele Albin motoren. Gelakt en strak in de verf tot volledig origineel (en niet meer zo heel erg glanzend) polyester. Zelfs een Motorsailor uitvoering was er te gast. Kortom, voor ons, liefhebbers van dit heerlijke bootje, een lust voor het oog. De stemming tussen de deelnemers was vanaf het eerste moment uitstekend!

Groots was de gastvrijheid die we troffen: een zeer bereidwillige havenmeester (alles kan hier, als je het maar overlegd!), perfecte ontvangst in het clubhuis (reactie van een van de deelnemers: ik wil hier nooit meer weg), maar ook het geweldig mooie weer speelden mee in het succes van deze bijeenkomst.


Zaterdagochtend 7 juni was er eerst de briefing voor alle deelnemers. Arthur Verheijen beloofde het kort te houden, maar onder andere door de vele vrolijke reacties van de aanwezigen waren we toch drie kwartier bezig voordat iedereen weer bij zijn of haar boot kon zijn. Arthur koos er duidelijk voor om tot in detail de tocht door de grachten van Amsterdam te bespreken, om risico's zo veel mogelijk uit te sluiten. Samen met Maarten bleef er geen onderdeel van de tocht onbesproken. Of het hier aan gelegen heeft weten we niet, maar de tocht is volledig probleemloos verlopen!


Om 13.00 uur vertrokken de eerste boten en werd er verzameld voor de Schinkelsluis. Na de sluis ging het direct stuurboord uit, de grachten van Amsterdam in. Ruud Smit, rasechte Amsterdammer, voer voorop met de Maatje, in konvooi gevolgd door alle andere boten. We voeren door smalle grachten, over de brede Amstel, het Y, het Oosterdok, we zagen Carré, het Scheepvaartmuseum, het Amstelhotel, de Westertoren, enfin noem maar op. Amsterdam vanaf het water is een bijzondere belevenis!


In het Oosterdok werd verzameld voor een groepsfoto, waarna het konvooi weer verder trok en iedere boot individueel werd gefotografeerd. De speciaal voor dit doel uitgenodigde fotograaf heeft meer dan 100 foto's gemaakt!

Om plm. 17.00 uur waren we weer terug bij de sluis, en nadat het gehele konvooi in één keer werd geschut namen we allemaal weer ligplaats in bij de Koenen. Het nog steeds meer dan perfecte weer trok iedereen naar het terras, waar de stemming en de sfeer opperbest waren. Om 19.00 uur kon er genoten worden van het buffet, welk in samenwerking met de mensen van De Koenen georganiseerd was. Er was veel tijd voor elkaar, een prettige sfeer en een mooie locatie....wat wil je nog meer.


Zondag ochtend om 10.00 uur gezamenlijk koffiedrinken en afscheid nemen. De meesten wilden zondag weer thuis zijn, dus rond elf uur vertrokken vrijwel alle boten, terugziend op een geslaagde bijeenkomst.


Uit de gehouden mini-enquête is gebleken dat iedereen het initiatief erg goed vond en dat het zeker voor herhaling vatbaar is. De locatie werd als erg prettig ervaren. Maarten en Arthur, de organisatoren zullen dan ook zeker weer gaan werken aan een volgende Nederlandse Albin 25 dag!
Copyright 2016