Albin weekend 2007

ALBIN weekend 2007

De eerste Nederlandse ALBIN 25 dag is een groot succes geworden!


Op 22 september is de dag georganiseerd en reeds ruim van te voren waren er al veel aanmeldingen, zowel van mensen die met de boot, hun eigen Albin 25, kwamen als mensen die wel een Albin hebben, maar de afstand te ver vonden en dus met de auto kwamen. Daarnaast mocht de organisatie zich verheugen in de komst van een van de eerste Albin 25 bezitters in Nederland, Aty en Ed Schulte. Deze boot (FIU) is in 1969 afgeleverd, en heeft vijf jaar lang aan deze familie goede diensten bewezen. Erg leuk was het dat van deze "oer" Albin zelfs een film beschikbaar was waarop te zien was hoe men indertijd naar België is gevaren. In die tijd een grote onderneming, onder andere vanwege het gebrek aan kaarten en andere informatie.Op 21 september kwamen in de loop van de middag de eerste boten aan op de mooie en voor dit doel uitermate geschikte locatie in Giethoorn. In de loop van de avond kwam de laatste deelnemer rond 21.00 uur binnen. Direct al was de sfeer goed en werd er 's avonds nog druk over de boten gesproken. De partytent, waarin de volgende dag de films werden vertoond is 's avonds ook nog opgezet, hetgeen natuurlijk op dat late uur voor de nodige hilariteit zorgde.Zaterdag 22 september werd iedereen verrast door mooi weer. De hele dag bleef het droog, en de meeste tijd scheen de zon. Beter kon het niet! De Albin 25's lagen allen met de spiegel naar de oever afgemeerd, zodat iedereen goed in het schip kon kijken. Eén van de deelnemers, Ruud Smit (ms Maatje), had onlangs een splinternieuwe motor in zijn boot gebouwd en ging (we denken met een vleugje trots) alle luiken openzetten zodat iedereen zijn nieuwe aanwinst en trots goed kon bekijken. Belangstelling genoeg!!


 

Overigens was er onderling veel interesse voor elkaars boten, immers op iedere boot is er wel iets veranderd of aangepast aan de wensen van de eigenaar en iedereen is natuurlijk nieuwsgierig naar die wijzigingen. Het was dan ook leuk dat er van alles was, van een Albin 25 die nog in de originele staat was met de oorspronkelijke Volvo er nog in (ms Audax), tot een boot waar werkelijk alles is vernieuwd zodat dit schip in absolute nieuwstaat verkeert (ms Seabird). Dit laatste schip heeft aluminium raamlijsten hetgeen de boot er uit doet zien als een hedendaagse boot met een vleugje nostalgie. En daar tussen in lagen boten waaraan de mooiste aanpassingen zichtbaar waren, maar alle met het behoud van originele uiterlijk!Gedurende de dag is er veel belangstelling geweest van buitenaf: een aantal mensen die al een Albin hebben maar ook een groep mensen die uit pure belangstelling een kijkje kwam nemen. Er zijn "proefvaarten" gehouden, en de belangstelling daarvoor was groot. De meeste aanwezigen hadden hun aanwezigheid al gepland, maar er was zelfs een echtpaar dat toevallig door Giethoorn reed en de verwijsbordjes zag staan. Zij reageerden hier meteen op, want zij hebben in het verleden met veel plezier een Albin 25 gehad en waren dus zeer verrast door deze Albin dag.Aangezien deze dag een eerste aanzet is tot wellicht meer activiteiten rondom de Albin 25, is er aan iedereen gevraagd een enquête formulier in te vullen. Iedere aanwezige heeft aan dit verzoek voldaan. De uitkomst was zonder enige uitzondering volkomen duidelijk: doorgaan met het organiseren van activiteiten! Dat was dus het compliment voor de organisatie, want blijkbaar viel het initiatief in de smaak. Er zal dan ook zeker verder bekeken worden wat er rondom onze geliefde boot georganiseerd kan worden.


De dag werd afgesloten met zeer positieve gevoelens. Iedereen was tevreden.De organisatie, te weten Maarten Wijninga (ms Seabird) en Arthur Verheijen (ms Audax) hebben met erg veel plezier deze dag georganiseerd en danken de deelnemers dan ook bijzonder voor hun aanwezigheid en inzet.


Copyright 2016