Albin weekend 2014

ALBIN weekend 2014

Het Albin weekend 2014, gehouden in Velsen was wederom een groot succes. Nog nooit eerder hadden we zoveel deelnemers, en heel prettig was dat we dit jaar het echtpaar Joosten mochten ontvangen. De heer en mevrouw Joosten waren indertijd de importeur van de Albin boten en motoren en hebben er dus voor gezorgd dat het op water veel mooier is geworden door al die Albin’s!


Op de zaterdag waren er ook een aantal gasten met de auto gekomen. Afstand of andere redenen lagen ten grondslag aan het  feit dat zij alleen de zaterdag konden bijwonen.


Het programma: vrijdag aankomst van alle deelnemers die per boot kwamen. Al direct was de stemming weer opperbest, want behalve de activiteiten van het Albin Weekend is het inmiddels ook een reünie. Bekende gezichten en nieuwe gezichten pakken direct de gezamenlijke draad op, verbonden door de Albin.  In de avond is er een film vertoond, de “Stem van het Water” van Bert Haanstra.  Pure nostalgie, en leuk om te zien dat ook de gasten van een andere club, die die dag te gast waren van WSV IJmond,  graag aansloten om de film te bekijken.


Zaterdag ochtend om 10.30 uur stond de bus klaar om ons naar IJmuiden te brengen. Tijdens de rit heeft Arthur een kort (ja heus) palaver gehouden en aansluitend kwamen we aan bij het hoofdkantoor van de KNRM.  Eerst koffie, daarna werd het gezelschap gesplitst in twee groepen. De ene groep ging varen op de Johanna Louisa, een klassieke reddingsboot, de andere groep kreeg een korte lezing over de werkwijze van de KNRM. Na terugkomst een gezamenlijke eenvoudige lunch, waarna de groepen in omgekeerde volgorde het programma beleefden. Een en al enthousiasme!!


Na afloop nog een drankje en vervolgens kwam de bus weer voorrijden. Terug naar de jachthaven in Velsen, waar iedereen tijd had om zelf even te verpozen……maar al heel erg snel weer op het terras zat. Met zon overgoten, een lekker drankje er bij, was de stemming nog steeds uitstekend.  Ook de heer en mevrouw Joosten genoten duidelijk van dit gebeuren. Rond 5 uur hield Arthur zijn jaarlijkse rede, maar ditmaal hield hij het toch echt korter dan eerder…..ingegeven door diverse mensen die nu wel heel erg duidelijk aangaven het kort te houden.


De vliegtuigen die wel erg laag overkwamen hadden hier overigens ook invloed op. Stil gestaan werd bij het succesvolle weekend, het feit dat er in 2016 iets heel bijzonders op het Albin programma staat en waarvoor iedereen nu al verzocht wordt tijd vrij te maken.  Ook werden er een aantal woorden gericht tot Henk en Paula Terpstra, wiens boot onlangs is afgebrand. Inmiddels hebben zij weer een andere Albin 25 gekocht. 


Aansluitend, na een gezellige borrel was er een prima buffet, en ging de bijeenkomst nog een aantal uren door…..tot in de kleine uurtjes waren er nog deelnemers te vinden in het clubhuis.


 


Zondagochtend een gezamenlijk ontbijt, waarna iedereen weer zijns weegs ging.


 


Wederom een prima bijeenkomst!!


Copyright 2016