Albin weekend 2009

ALBIN weekend 2009

De Albin Dag 2009 werd dit jaar gehouden in Nieuwkoop, waar we te gast waren van de Watersportvereniging Noord-Zuid. Ook hier, net als vorig jaar in Amsterdam, een en al gastvrijheid en service.


Vrijdag in de loop van de middag kwamen de diverse boten binnen. Helaas was de opkomst wat minder groot dan vorig jaar, maar het succes was er niet minder door. De contacten waren weer warm en gezellig, de borrel werd op meerdere boten gastvrij geschonken, en nadat iedereen de maaltijd ( op eigen gelegenheid) gebruikt had was er nog een gezellig " uurtje" in het clubhuis van Noord-Zuid. Deze vereniging hanteert een systeem waarbij je een consumptiekaart koopt, goed voor plm 16 consumpties. Dat leek op voorhand veel, maar vrijwel alle kaarten werden opgebruikt!! Gezelligheid troef dus!


Zaterdag ochtend werd het bekende rondje gemaakt langs de diverse boten. Vooral een ingebouwde vuilwatertank had grote belangstelling, maar ook diverse inmiddels aangebrachte aanpassingen werden bekeken. In de tussentijd organiseerde de vereniging een jeugdtraining met Optimistjes, waardoor het op de steigers een gezellige drukte was. Er stond een stevige wind, leuk voor de zeilertjes, maar voor ons allen als overnachters was dat iets minder gebleken.....'s nachts lijken de golven altijd groter, maakt de wind meer herrie en als je dan ook nog aan lagerwal ligt.....een van de deelnemers maakte 's nachts nog een hele constructie van lijnen om zijn boot met de boeg tegen de wind in te houden.


Enfin, zaterdag middag was er de rondvaart. Alle aanwezigen hadden ook geboekt om deel te nemen aan deze tocht, en het succes was groot. We hadden goed weer, er was een prima schipper en een aardige gids aan boord, en we hebben veel van het gebied rondom de Nieuwkoopse Plassen gezien, terwijl er een zeer duidelijke uitleg werd gegeven over het ontstaan, het verleden, heden en toekomst van dit prachtige stukje natuur. Al met al zijn we ruim 2 uren aan boord geweest van de (elektrisch aangedreven) open rondvaartboot, en iedereen was enthousiast. Je hoort en ziet dingen die je anders nooit zou horen en zien!
De rondvaart was beƫindigd, en dus kon er gedacht worden aan de gezamenlijke borrel en het buffet. In simpele korte bewoording: een groot succes!! Wederom de gezelligheid, de goede kwaliteit van het eten en de ambiance van het clubhuis op een wel heel erg mooie plek aan het water maakten er een gezellige bijeenkomst van. Rond 22.30 uur werd het laatste drankje ingeschonken en konden we vervolgens allemaal met een goed gevoel naar onze boten.
Zondagochtend was er ter afscheid het inmiddels traditionele gezamenlijk koffiedrinken in het clubhuis; tijdens dit korte samenzijn is er door Maarten en Arthur met de aanwezigen gesproken over hoe nu verder te gaan met de activiteiten rondom de Albin 25 en 21. Het was duidelijk dat we doorgaan!! Amsterdam werd als locatie toch prettiger gevonden door de aanwezigen, zodat we besloten om in 2010 weer terug te keren naar de Koenen. In principe is dit gepland in het eerste weekend van juni 2010. Maarten en Arthur zullen voor de organisatie zorgdragen, maar gaven aan er geen bezwaar tegen te hebben als er suggesties worden aangedragen. Tevens is tijdens deze sessie bekend geworden dat John van Mechelen (Albin 21) de website wil gaan beheren. Daarnaast is bekend gemaakt dat er contacten zijn gelegd met de Albin Vega club. Nadere informatie volgt.


Aan alle aanwezigen is gevraagd andere Albin vaarders attent te maken op de activiteiten.We kunnen terugkijken op weer een succesvolle Albin Dag. De opkomst was wat minder als verleden jaar, maar diverse deelnemers aan de vorige dag konden door omstandigheden niet aanwezig zijn. Volgend jaar rekenen we weer op een grote opkomst!

Copyright 2016