Albin weekend 2017

ALBIN weekend 2017


Pinksteren 2017: Het 11e Albin Weekend is wederom een eclatant succes!! Reeds op donderdag waren de eerste deelnemers al in de jachthaven  de Braasem in Oude Wetering, waar we dit keer het weekend zullen doorbrengen. Vrijdag kwam de verdere vloot en de deelname was nog nooit zo groot: 15 boten, hoofdzakelijk Albin 25’s, maar ook een 21 en een 30. In totaal bestond de groep uit 40 personen. Erg leuk om diverse nieuwe gezichten te mogen verwelkomen, de groep deelnemers is dus groeiende. En een speciaal welkom aan onze Duitse gasten, zij voeren ook dit jaar weer vanuit Berlijn naar hier om deel te nemen!

Op de bekende wijze werd op vrijdag het weekend geopend tijdens de gezamenlijke borrel op het terras. En oh wonder, Arthur’s toespraak wordt steeds korter………


Zaterdag ochtend lag de vloot al vaarklaar om richting Aalsmeer te varen. Dit keer voeren we niet met alle boten, in verband met de beperkte aanlegmogelijkheid ter plaatste, maar gingen per boot 6 personen richting de Historische Tuinen. Dank voor de gastvrijheid van de varende schippers en hun bemanning.

Het bezoek aan de Historische Tuinen was zonder meer aangenaam en boeiend, en zeker niet in de laatste plaats was het ook een succes dankzij de goed verzorgde lunch. Nadat we een heuse bloemenveiling hebben meegemaakt ging de tocht via enige omweg over de Westeinder terug naar de Braasem, waar we rond half zes allemaal weer aan de steiger waren.


Om 19 uur bijeenkomst in restaurant de Gekroonde Braasem, waar na de borrel een uitstekende ‘Bourgondische Maaltijd’ werd geserveerd. De sfeer zat er goed in en enige drankjes verder werd er zelfs de polonaise gedanst……een dans waarvan je houdt of niet……en enkelen vluchtten snel.  De eigenaar van het restaurant en met name ook zijn dochter zorgden mede voor de sfeer en de muziek en het kon dus niet meer mis!

Prachtig om te zien dat een groep van liefhebbers van onze bootjes op deze manier samen komen en er een groot feest van maken.  Herhaling is dus gewenst…….en dat is al gepland, wederom in het eerste weekend van juni, maar dan in  2018. Er viel al een idee om naar de Vinkeveense Plassen te gaan. Wordt vervolgd.


Zondagochtend het bekende gezamenlijke ontbijt, eveneens in de Gekroonde Braasem. Prima verzorgd! Arthur sloot met een korte (!) toespraak het succesvolle weekend af.


Iedereen was zeer tevreden en lofuitingen alom. Het weer, de locaties en de bemanningen hebben perfect meegewerkt  om ook dit weekend weer als zeer succesvol te kunnen bestempelen.


Op naar het Albin Weekend in 2018.


Arthur Verheijen, Maarten Wijninga, Joop Bakker, John van Mechelen.


Ingezonden foto's

Foto's

John & Irma

van Mechelen

Foto's

Ronald Maes

Foto's

Pieter & Letteke Broekman

Foto's Sandra & Laurens de Wit

Foto's Joop & Marion Bakker

Foto's Eric & Wilma Hoogenboom

Copyright 2016