Albin weekend 2013

ALBIN weekend 2013

Op veler verzoek dit jaar weer naar de Koenen in Amsterdam geweest. Prima locatie, maar o o wat was het koud!!


Vrijdags in de loop van de middag, het was toen overigens nog mooi weer, waren alle deelnemende boten (ditmaal 10) aanwezig. Na een kennismakingsronde en de bekende borrel hadden we om 20.00 uur een lezing van de KNRM. Iedereen was aanwezig en zelfs mochten we een aantal gasten ontvangen, mensen die geinteresseerd zijn in de Albin maar er zelf geen hebben.We zaten, vanwege de drukte in het clubhuis, in één van de werkloodsen…..geen punt, tussen de nog in stalling staande boten, schragen en werktafels in was het in elke geval een duidelijk nautische sfeer.


De lezing en vooral de films waren indrukwekkend. Na afloop was er nog een gezellig samenzijn in het clubhuis van de Koenen.


Zaterdag ochtend: bewolkt, en koud. Zo koud!Maar geen probleem, op diverse boten gingen de kap en het zeiltje boven de stuurstand open, warme wollen mutsen op en om 9.15 uur lag de vloot klaar voor de Nieuwemeer sluis.


Na de schutting stuurboord uit om door de Amsterdamse grachten en vervolgens via de Amstel naar Ouderkerk a/d Amstel te varen, om daar bakboord uit de “Ronde Hoep” te gaan varen.Een prachtiglandschap, mooie smalle vaarten, een leuk aantal bruggetjes en een gezellige middagstop waren vervolgens de “avonturen”.


Via de Amstel weer terug richting Amsterdam, waar we tegen 17.00 uur weer afmeerden bij de Koenen.


De Koenen had dit weekend twee evenementen tegelijk; het Albin weekend en een grote groep jeugd die hier wedstrijden zeilde in de Cadet klasse. Dat vroeg om enige improvisatie, maar het verliep allemaal vlekkeloos.


We hebben wederom kunnen genieten van een uitstekende maaltijd en een geweldige inzet van de vrijwilligsters van de Koenen; knap hoe zij uit zo’n kleine keuken zulke prachtige maaltijden voor grote groepen kunnen bereiden.


Onze groep bestond uit 45 personen!


Erg leuk dat er uit diverse hoeken van het land deelnemers met de auto waren gekomen, speciaal voor deze avond.


Zondag ochtend het speciale ontbijt voor de hele groep, waarna iedereen weer afscheid nam.


Het was een succesvol weekeinde, ondanks het feit dat de weergoden minder meewerkten.


We hebben een aantal nieuwe gezichten gezien naast de bekende “vaste” groep deelnemers. De sfeer was perfect!!


 


Dank aan de medewerkers van De Koenen voor de bekende gastvrijheid!


Copyright 2016