Albin weekend 2010

ALBIN weekend 2010

Het wordt bijna een wederkerend verhaal....maar ook deze Albin Dag is een groot succes geworden! Gekozen was om de Koenen in Amsterdam weer als basis te gebruiken. De gastvrijheid is er buitengewoon en eigenlijk is alles wat wij wensen mogelijk. In overleg met gastvrouw Carla en havenmeester Floris ontbrak het alle deelnemers aan niets.


Aankomst op vrijdag 4 juni. Alle deelnemers waren ruim op tijd aanwezig, waardoor er al snel weer de bekende ‘ ons kent ons’ sfeer was. Mooi is het om te zien dat ook de nieuwkomers (dit keer met name Albin 21 vaarders) zich direct in de groep thuis voelden. Een speciale vermelding moet natuurlijk naar de Joppe, de enige Albin 25 in hele wereld met neerklapbare stuurhut ramen. Aan belangstelling dan ook geen gebrek.


Op zaterdag lagen alle deelnemers even voor 9 uur voor de sluis. Reisdoel: de Zaansche Schans. Zonder ook maar enig probleem bereikten we dit doel, na een tocht van ongeveer 2 ½ uur, onder ander over het Noordzeekanaal. Gelukkig was dat water zowel op de heen- als op de terugreis rustig.


De Zaanse Schans was voor de meeste deelnemers een primeur. We hadden, speciaal voor onze groep, een “reisleider”, die, hoewel hij aanvankelijk aankondigde op tijd te willen stoppen met de rondleiding vanwege zijn verjaardag, geen einde kon maken aan zijn verhaal…….al lopende en kijkende op de Schans werd hij steeds enthousiaster en telkens kwam er weer een ander verhaal.


Maarten moest op enig moment toch hem zachtjes influisteren dat hij nu naar een einde moest werken, aangezien we op tijd terug willen zijn voor het volgende onderdeel van het programma.


Dat volgende onderdeel was een gezamenlijk borrel in het clubhuis van de Koenen, waar Arthur tijdens een korte (ja, hij kan het ook kort houden…..) inleiding liet weten dat inmiddels de formele naam voor onze “ club” is geworden: Kring van Albin Motorbootvaarders, en dat we onder deze naam steeds weer publiciteit zoeken en ons presenteren. Daarbij hoort natuurlijk een stukje uitstraling, wat we onder andere realiseren met een logo. Dit nieuwe logo (met dank aan het initiatief van John) werd dan ook met trots gepresenteerd. Toen het logo via een beamer op het scherm werd geprojecteerd, ging er dan ook een applaus op!!


Vervolgens is er door de keukenploeg van de Koenen een perfect buffet gepresenteerd, waar iedereen zeer tevreden over was. Tijdens dit buffet werden alle ons bekende Albin’s via de beamer gepresenteerd.


Aansluitend is er nog tot in de kleine uurtjes een gezellig samenzijn, en dat niet in de laatste plaats door het fantastische weer waar we die dag op werden getrakteerd!


 

Al met al een zeer geslaagde Albin Dag 2010. Zeker het afscheid op zondag met koffie en een heerlijke Petit Fours met de letter A, niet van Afscheid maar van Albin natuurlijk.In 2011, zo vertelde Arthur, wordt het alweer de 5e keer ( het eerste lustrum ) dat we de dag gaan organiseren. Suggesties zijn welkom, en op de website en in de nieuwsbrief zal hier tijdig aandacht aan worden besteedt.


Copyright 2016